Pametni pišemo! Plastični kirurg Kako lahko plastični kirurg vpliva na vaše življenje in kako ne?

Kako lahko plastični kirurg vpliva na vaše življenje in kako ne?

Čeprav je bila včasih ta tematika tabu in se je o njej še vedno pogosto nerodno pogovarjati, pa je plastična kirurgija pomembno področje, ki lahko dejansko vpliva na življenje posameznikov. Pogosto si predstavljamo, da je plastični kirurg tisti, ki opravlja le povečevanje prsi in ravnanja nosu, seveda pa temu še zdaleč ni tako.

Ta sodobna usmeritev kirurgije poleg zgolj estetskih težav rešuje tudi nekatere funkcionalne težave. Poleg bolj poznane estetske kirurgije, namreč plastični kirurg omogoča tudi spreminjanja delov telesa, ki je bilo poškodovano ali iznakaženo zaradi poškodb ali bolezni. Pomislimo le na posledice opeklin ali nekatere prirojene nepravilnosti.

Kdo se odloči za obisk plastičnega kirurga

Kot rečeno, je razlogov mnogo. Med tem, ko gre v nekaterih primerih za nadaljevanje okrevanja po poškodbi, si drugi ljudje želijo korigirati svoj videz.

Pri tem je zgrešeno razmišljanje, da so za estetske posege primerne samo ženske. Tudi ni res, da se zanje odloča samo ta spol. Obstajajo namreč različni posegi, kot različni telesni ideali, ki se jim želi vsaj malo približati veliko posameznikov. Moški, ki se odloči za lepotni poseg ni zato nič manj možat, bo pa na koncu morda bolj zadovoljen sam s seboj.

Kaj pričakovati od posega

Glede na to kakšne postopek bo opravil vaš plastični kirurg lahko pričakujete različne rezultate. Pri popravljanju prirojenih okvar, opeklin, poškodbah po nesrečah ali drugih poškodbah, je cilj čim bolj približati se bodisi prvotnemu bodisi »normalnemu« stanju oziroma videzu, ki združuje funkcionalnost in izgled. Na ta način bo okrevanje celoviteje in pogosto tudi vračanje v socialno življenje po težji poškodbi lažje.

Če ste se odločili ali se odločate za zgolj estetski poseg, pa je potrebno vedeti, da sama drugačna oblika nekega dela telesa še en prinaša avtomatsko večje samozavesti. Ne samo, da operacija zahteva svoje obdobje okrevanja, samopodoba se gradi na sprejemanju svojega telesa, naj bo to korigirano ali ne. In tudi po operaciji boste potrebovali nekaj časa, da sprejmete svojo novo »pridobitev«.