Pametni pišemo! Pregled odtokov V vašem domu je potreben občasni pregled odtokov

V vašem domu je potreben občasni pregled odtokov

Vsi vemo, kako zelo nas lahko bili glava, ko se odtoki zamašijo. Da pa ne pride do tega, je potrebno občasno narediti pregled odtokov in odtoke očistiti, če se vidi, da niso več čisti. Pri nas smo imeli novo hišo in lahko bi rekli, da se nihče od nas ni preveč čuval glede tega, kaj vse smo metali v lijak. Dobro smo se zavedali, da ostanek kave ne sodi v kuhinjski lijak, pa smo to vseeno počeli, tudi da nobena drobna hrana ne sme v lijak, pa tega nismo upoštevali.

Sama sem kar hitro, po treh letih bivanja začela opažati, da voda ne odteka več tako, kot bi mogla in večkrat sem možu predlagala, da bo potreben pregled odtokov, ker drugače se nam lahko odtoki popolnoma zamašijo. Mož me ni jemal resno in prišel je dan, ko ni bil več potreben preventivni pregled odtokov, ampak čiščenje odtoka, ker se je odtok v kuhinji zamašil. 

Ko smo poklicali mojstra za čiščenje in pregled odtokov, nam je že po telefonu povedal, da to zna trajati, če se je obtok zamašil. 

Bila sem presenečena, ker je prišel moj stari sošolec in tako sem mu lahko bolj sproščeno povedala, kaj smo počeli, da se je odtok zamašil. Seveda ni vesel teh podatkov in moral je počakati, da naredi pregled odtokov in šele potem bo znal povedati, kakšna je situacija. Vsaka hiša ima napeljane cevi po svoje in redko kdo ve, kako so cevi speljane. Moj bivši sošolec je bil res dober, točno je vedel, kako potekajo cevi, ko je delal pregled odtokov in nama točno povedal, koliko metrov po ceveh se je cev zamašila. 

Trudil se je tri ure, da mu je končno uspelo. Potem pa nama je predlagal, da si naročiva pregled odtokov vsako leto, ker bo očitno pri nas drugače prišlo vedno do zamašitve.